Gisteren was de koperprijs op de London Metal Exchange al met 1,20% gestegen tot 9921 dollar per ton. De stijging van de koperprijs was een gevolg van de publicatie van meevallende macro-economische indicatoren.

Pang Ying, trader bij Shenzhen Rongtop Trading Co, was van mening dat de koperprijs inderdaad overkocht was, zodat een correctie alleen maar gezond kon worden genoemd.

Barclays Capital is van mening dat elke correctie in de koperprijs beperkt zal blijven in tijd en ruimte. De analisten van deze bank stellen vast dat er telkens rond 9600 dollar opnieuw kopers in de markt komen.

Gisteren was de koperprijs op de London Metal Exchange al met 1,20% gestegen tot 9921 dollar per ton. De stijging van de koperprijs was een gevolg van de publicatie van meevallende macro-economische indicatoren. Pang Ying, trader bij Shenzhen Rongtop Trading Co, was van mening dat de koperprijs inderdaad overkocht was, zodat een correctie alleen maar gezond kon worden genoemd. Barclays Capital is van mening dat elke correctie in de koperprijs beperkt zal blijven in tijd en ruimte. De analisten van deze bank stellen vast dat er telkens rond 9600 dollar opnieuw kopers in de markt komen.