Bovendien verwachten de handelaren dat het duurder worden van de Chinese yuan de import van koper in China zal doen toenemen. De yuan steeg vanmorgen tot het hoogste niveau sinds eind 1993.

Vanmorgen kostte een ton koper op de London Metal Exchange 9480 dollar, of een stijging met 0,90% in vergelijking met het slotniveau van gisteren. In New York werd een stijging met 0,80% opgetekend.

Lin Hui, head of the research department bij Orient Securities Futures Co, is van mening dat de koperprijs zich in een sterk opwaartse trend bevindt. Die zal niet zo makkelijk doorbroken worden. Het belangrijkste risico is volgens Lin dat China de rente verder gaat optrekken.

Bovendien verwachten de handelaren dat het duurder worden van de Chinese yuan de import van koper in China zal doen toenemen. De yuan steeg vanmorgen tot het hoogste niveau sinds eind 1993.Vanmorgen kostte een ton koper op de London Metal Exchange 9480 dollar, of een stijging met 0,90% in vergelijking met het slotniveau van gisteren. In New York werd een stijging met 0,80% opgetekend. Lin Hui, head of the research department bij Orient Securities Futures Co, is van mening dat de koperprijs zich in een sterk opwaartse trend bevindt. Die zal niet zo makkelijk doorbroken worden. Het belangrijkste risico is volgens Lin dat China de rente verder gaat optrekken.