Het aantal fabrieksorders in de Verenigde Staten steeg afgelopen maand volgens ABN Amro naar een hoger niveau dan verwacht. De US ISM manufacturing index tikte 55,7 aan, het hoogste niveau sinds juni 2011. De markt hield rekening met 54 punten omdat de index in juli ook al met 4,5 punten was gestegen.

Een nadere bestudering van het cijfer leert dat de stijging vooral is gedreven door de deelindex nieuwe orders die in de regel twee maanden vooruitloopt op de hoofdindex. Dat zou beteken dat de fabrieksactiviteit in de komende twee maanden verder toeneemt. De werkgelegenheidsindex daalde miniem van 54,4 naar 53,3, en bleef daarmee boven de kritische grens van 50.

Het aantal fabrieksorders in de Verenigde Staten steeg afgelopen maand volgens ABN Amro naar een hoger niveau dan verwacht. De US ISM manufacturing index tikte 55,7 aan, het hoogste niveau sinds juni 2011. De markt hield rekening met 54 punten omdat de index in juli ook al met 4,5 punten was gestegen. Een nadere bestudering van het cijfer leert dat de stijging vooral is gedreven door de deelindex nieuwe orders die in de regel twee maanden vooruitloopt op de hoofdindex. Dat zou beteken dat de fabrieksactiviteit in de komende twee maanden verder toeneemt. De werkgelegenheidsindex daalde miniem van 54,4 naar 53,3, en bleef daarmee boven de kritische grens van 50.