De reden waarom de non ferro's opnieuw duurder werden, ligt voor de hand. Op de valutamarkten is de koers van de dollar opnieuw gaan verzwakken. Vanmorgen werd een ton koper 1,50% duurder op 8460 dollar per ton.

De koperprijs bereikte op de London Metal Exchange een piek op 19 oktober op 8492 dollar per ton en dat was het hoogste niveau sinds juli 2008. De meeste handelaren verwachten een verdere stijging van de koperprijs.

Sun Zhiyin, analist bij Shanghai Continent Futures Co, is echter van mening dat de markt voor basismetalen in speculatief vaarwater is beland.

Sun stelt dat wanneer het dollar-effect wordt weggecijferd de fundamentals voor de basismetalen er duidelijk minder goed uitzien.

De reden waarom de non ferro's opnieuw duurder werden, ligt voor de hand. Op de valutamarkten is de koers van de dollar opnieuw gaan verzwakken. Vanmorgen werd een ton koper 1,50% duurder op 8460 dollar per ton. De koperprijs bereikte op de London Metal Exchange een piek op 19 oktober op 8492 dollar per ton en dat was het hoogste niveau sinds juli 2008. De meeste handelaren verwachten een verdere stijging van de koperprijs. Sun Zhiyin, analist bij Shanghai Continent Futures Co, is echter van mening dat de markt voor basismetalen in speculatief vaarwater is beland. Sun stelt dat wanneer het dollar-effect wordt weggecijferd de fundamentals voor de basismetalen er duidelijk minder goed uitzien.