De koperprijs steeg op de London Metal Exchange met 1% tot 9437,50 dollar per ton. Daarmee werd het vorige recordniveau van 9397,25 dollar gebroken. Dit jaar is de koperprijs al met 27% gestegen.

Het is bovendien al het tweede jaar op rij dat koper duurder werd. Edward Morse, head of commodity research bij Credit Suisse Group AG, gelooft in een verdere prijsstijging bij de edelmetalen.

Morse gelooft vooral in koper, omdat de balans op deze markt volledig is scheefgetrokken. De vraag is groter dan het aanbod en in die situatie dreigt voorlopig geen verandering in te komen.

De koperprijs steeg op de London Metal Exchange met 1% tot 9437,50 dollar per ton. Daarmee werd het vorige recordniveau van 9397,25 dollar gebroken. Dit jaar is de koperprijs al met 27% gestegen. Het is bovendien al het tweede jaar op rij dat koper duurder werd. Edward Morse, head of commodity research bij Credit Suisse Group AG, gelooft in een verdere prijsstijging bij de edelmetalen. Morse gelooft vooral in koper, omdat de balans op deze markt volledig is scheefgetrokken. De vraag is groter dan het aanbod en in die situatie dreigt voorlopig geen verandering in te komen.