Die stijging is weliswaar opmerkelijk, want juli was voor de Chinese verwerkende industrie de zwakste maand sinds april. De koperprijs piekte vanmorgen op 7585 dollar per ton.

Dat is een stijging met ruim 2% ten opzichte van de slotkoers van gisteren. In Shanghai werd koper voor levering in december zelfs meer dan 2,50% duurder. De analisten verwachten dat de evolutie van de koperprijs in de komende dagen gelinkt zal blijven aan de economische indicatoren.

Daarbij wordt nu vooral uitgekeken naar de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand augustus.

Die stijging is weliswaar opmerkelijk, want juli was voor de Chinese verwerkende industrie de zwakste maand sinds april. De koperprijs piekte vanmorgen op 7585 dollar per ton. Dat is een stijging met ruim 2% ten opzichte van de slotkoers van gisteren. In Shanghai werd koper voor levering in december zelfs meer dan 2,50% duurder. De analisten verwachten dat de evolutie van de koperprijs in de komende dagen gelinkt zal blijven aan de economische indicatoren. Daarbij wordt nu vooral uitgekeken naar de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand augustus.