Daarnaast verwacht de markt dat de Amerikaanse centrale bank haar monetaire politiek verder gaat verruimen, onder andere vanwege het tegenvallende rapport van ADP Employer Services over de tewerkstelling in de bedrijfswereld dat gisteren werd gepubliceerd.

De koperprijs steeg op de London Metal Exchange in Singapore met een half procent tot 8300 dollar per ton. Gisteren werd zelfs even het niveau van 8326 dollar bereikt, of het hoogste niveau sinds juli 2008.

De Shanghai Futures Exchange heropent morgen opnieuw haar deuren, na vanwege feestdagen een aantal dagen te zijn gesloten gewest.

De dollar en quantitative easing blijven volgens analist Lachlan Shaw van Commonwealth Bank of Australia het centraal thema op de valutamarkten.

Daarnaast verwacht de markt dat de Amerikaanse centrale bank haar monetaire politiek verder gaat verruimen, onder andere vanwege het tegenvallende rapport van ADP Employer Services over de tewerkstelling in de bedrijfswereld dat gisteren werd gepubliceerd. De koperprijs steeg op de London Metal Exchange in Singapore met een half procent tot 8300 dollar per ton. Gisteren werd zelfs even het niveau van 8326 dollar bereikt, of het hoogste niveau sinds juli 2008. De Shanghai Futures Exchange heropent morgen opnieuw haar deuren, na vanwege feestdagen een aantal dagen te zijn gesloten gewest. De dollar en quantitative easing blijven volgens analist Lachlan Shaw van Commonwealth Bank of Australia het centraal thema op de valutamarkten.