De Amerikaanse huizenmarkt zal zodoende "een belangrijke bijdrage leveren" aan de groei van de vraag naar koper, aldus Goldman Sachs.

In een 'bull case' scenario zal een verwachte groei van de vraag naar koper in de VS met 50% tot 2016 meer dan 1% per jaar bijdragen aan de mondiale vraag naar koper. In perspectief: de vraag naar koper groeide het afgelopen decennium met gemiddeld 3% per jaar.

In de hausse tot 2006 nam de Amerikaanse markt ongeveer 15% van de mondiale vraag naar koper voor zijn rekening. Nu is dat nog maar 9%, hoofdzakelijk wegens de ingestorte huizenmarkt.

De groei van de vraag in dit 'bull case' scenario is nog niet geheel verwerkt in de marktverwachtingen van Goldman Sachs.

De Amerikaanse huizenmarkt zal zodoende "een belangrijke bijdrage leveren" aan de groei van de vraag naar koper, aldus Goldman Sachs. In een 'bull case' scenario zal een verwachte groei van de vraag naar koper in de VS met 50% tot 2016 meer dan 1% per jaar bijdragen aan de mondiale vraag naar koper. In perspectief: de vraag naar koper groeide het afgelopen decennium met gemiddeld 3% per jaar. In de hausse tot 2006 nam de Amerikaanse markt ongeveer 15% van de mondiale vraag naar koper voor zijn rekening. Nu is dat nog maar 9%, hoofdzakelijk wegens de ingestorte huizenmarkt. De groei van de vraag in dit 'bull case' scenario is nog niet geheel verwerkt in de marktverwachtingen van Goldman Sachs.