Michael Hewson, analist bij CMC Markets in Londen, is van mening dat de beleggers er van overtuigd blijven dat de wereldeconomie zich stapsgewijs zal blijven herstellen en dat de vraag naar koper dus op een hoog niveau zal blijven.

Hewson stelt vast dat nogal wat beleggers de beurs links hebben laten liggen en zijn overgestapt naar koper en andere grondstoffen. Bij de commodities viel er wel nog heel wat beweging te bespeuren.

Vorige week bereikte de koperprijs een nieuwe piek voor de afgelopen drie maanden, nadat in de loop van de maand juli al een stijging met 12% werd opgetekend.

Toch is een correctie niet uitgesloten. De long-posities in koper staan op het hoogste niveau sinds begin mei en winstnemingen kunnen het tij op de markt snel doen keren.

Dit jaar is de koperprijs al met 1,50% gestegen, maar vanmorgen daalde de koperprijs voor de tweede dag op rij lichtjes.

Michael Hewson, analist bij CMC Markets in Londen, is van mening dat de beleggers er van overtuigd blijven dat de wereldeconomie zich stapsgewijs zal blijven herstellen en dat de vraag naar koper dus op een hoog niveau zal blijven. Hewson stelt vast dat nogal wat beleggers de beurs links hebben laten liggen en zijn overgestapt naar koper en andere grondstoffen. Bij de commodities viel er wel nog heel wat beweging te bespeuren. Vorige week bereikte de koperprijs een nieuwe piek voor de afgelopen drie maanden, nadat in de loop van de maand juli al een stijging met 12% werd opgetekend. Toch is een correctie niet uitgesloten. De long-posities in koper staan op het hoogste niveau sinds begin mei en winstnemingen kunnen het tij op de markt snel doen keren. Dit jaar is de koperprijs al met 1,50% gestegen, maar vanmorgen daalde de koperprijs voor de tweede dag op rij lichtjes.