Anticiperend op een dergelijk scenario is de koperprijs in de afgelopen week vrij fors gecorrigeerd. Inmiddels werd een deel van het verloren terrein weliswaar weer opgehaald, maar de ondertoon blijft voorzichtig.

De koperprijs kan nog een forse correctie ondergaan, zo denkt Alan Heap. De Managing Director Global Commodities bij Citi Investment Research, adviseert om de posities in koper af te bouwen.

Heap ziet de koperprijs namelijk terugvallen tot 900 dollar per ton. Volgens Heap werd de koperprijs vooral opgedreven door het feit dat de Chinezen hun voorraden aan het opbouwen waren.

Inmiddels zijn die voorraden op peil gebracht, zodat de Chinese kopers even uit de markt gaan verdwijnen. Op wat langere termijn kunnen de koperprijzen echter opnieuw gaan stijgen.

Anticiperend op een dergelijk scenario is de koperprijs in de afgelopen week vrij fors gecorrigeerd. Inmiddels werd een deel van het verloren terrein weliswaar weer opgehaald, maar de ondertoon blijft voorzichtig. De koperprijs kan nog een forse correctie ondergaan, zo denkt Alan Heap. De Managing Director Global Commodities bij Citi Investment Research, adviseert om de posities in koper af te bouwen. Heap ziet de koperprijs namelijk terugvallen tot 900 dollar per ton. Volgens Heap werd de koperprijs vooral opgedreven door het feit dat de Chinezen hun voorraden aan het opbouwen waren. Inmiddels zijn die voorraden op peil gebracht, zodat de Chinese kopers even uit de markt gaan verdwijnen. Op wat langere termijn kunnen de koperprijzen echter opnieuw gaan stijgen.