De onderliggende fundamenten op de markt zijn echter nog niet veranderd. Algemeen wordt verwacht dat de vraag het aanbod zal overtreffen, waardoor de voorraden kunnen slinken.

Voor een ton koper werd gisteren op de London Metal Exchange 9400 dollar per ton betaald, terwijl de koperprijs vanmorgen in Singapore opnieuw terugviel tot het niveau van 9385 dollar.

Xiao Jing, analist bij Beijing Capital Futures Co, is van mening dat de koperprijs eerder vroeg dan laat door de kaap van 10.000 dollar gaat breken. Het recordniveau werd op 4 januari bereikt en bedroeg 9754 dollar per ton.

De onderliggende fundamenten op de markt zijn echter nog niet veranderd. Algemeen wordt verwacht dat de vraag het aanbod zal overtreffen, waardoor de voorraden kunnen slinken. Voor een ton koper werd gisteren op de London Metal Exchange 9400 dollar per ton betaald, terwijl de koperprijs vanmorgen in Singapore opnieuw terugviel tot het niveau van 9385 dollar. Xiao Jing, analist bij Beijing Capital Futures Co, is van mening dat de koperprijs eerder vroeg dan laat door de kaap van 10.000 dollar gaat breken. Het recordniveau werd op 4 januari bereikt en bedroeg 9754 dollar per ton.