Wanneer de vraag naar koper hoog is, betekent dit dat de wereldwijde economie goed draait. Het omgekeerde geldt uiteraard ook. Dan Dicker van OilPrice.com merkt op dat het aanbod momenteel de vraag ruimschoots overtreft. De vraag zal volgens Dicker volgend jaar met 2% stijgen, maar daar staat een toename van het aanbod met 5% tegenover.

Tegen die achtergrond kan de koperprijs alleen maar dalen. Die evolutie is trouwens al volop bezig, want in de zomer werd een bodem bereikt onder 3 dollar. Sindsdien is de prijs hersteld met ongeveer 10%, maar dat prijsherstel zal slechts een kort leven beschoren zijn.

Wanneer de vraag naar koper hoog is, betekent dit dat de wereldwijde economie goed draait. Het omgekeerde geldt uiteraard ook. Dan Dicker van OilPrice.com merkt op dat het aanbod momenteel de vraag ruimschoots overtreft. De vraag zal volgens Dicker volgend jaar met 2% stijgen, maar daar staat een toename van het aanbod met 5% tegenover. Tegen die achtergrond kan de koperprijs alleen maar dalen. Die evolutie is trouwens al volop bezig, want in de zomer werd een bodem bereikt onder 3 dollar. Sindsdien is de prijs hersteld met ongeveer 10%, maar dat prijsherstel zal slechts een kort leven beschoren zijn.