Bovendien bestaat de vrees dat de koperproductie in een mijn in Peru gaat stilvallen. Op de London Metal Exchange kostte een ton koper 9654,25 dollar per ton, of maar 1% minder dan het eerder geregistreerde record van 9754 dollar.

Dit record werd op 4 januari opgetekend. Dinsdag daalde de koperprijs met 2,20%, wat de grootste intra-day daling was sinds 26 november. Ook aluminium en nikkel werden iets duurder.

Zou Lihu, analist bij Dongguan Hualian Futures Co, is van mening dat de koperprijs dit jaar gaat blijven stijgen, dit vanwege een onevenwicht tussen vraag en aanbod op de markt.

Bovendien bestaat de vrees dat de koperproductie in een mijn in Peru gaat stilvallen. Op de London Metal Exchange kostte een ton koper 9654,25 dollar per ton, of maar 1% minder dan het eerder geregistreerde record van 9754 dollar. Dit record werd op 4 januari opgetekend. Dinsdag daalde de koperprijs met 2,20%, wat de grootste intra-day daling was sinds 26 november. Ook aluminium en nikkel werden iets duurder. Zou Lihu, analist bij Dongguan Hualian Futures Co, is van mening dat de koperprijs dit jaar gaat blijven stijgen, dit vanwege een onevenwicht tussen vraag en aanbod op de markt.