De koperprijs bereikte een recordniveau op 4 januari op 9754 dollar. De sterke prestaties van het koper hebben te maken met de verwachting dat de vraag naar koper het aanbod zal overtreffen.

Chen Wenbin, analist bij International Trade Futures Co, blijft voor de korte termijn echter voorzichtig. Hij ziet de stijging van de koperprijs op de eerste plaats als een gevolg van de zwakke dollar.

Op korte termijn sluit Chen een reactie niet uit, maar de vooruitzichten voor de non ferro's op middellange en lange termijn blijven uitstekend. Daarbij zijn voor koper nog steeds de beste winstkansen weggelegd.

De koperprijs bereikte een recordniveau op 4 januari op 9754 dollar. De sterke prestaties van het koper hebben te maken met de verwachting dat de vraag naar koper het aanbod zal overtreffen. Chen Wenbin, analist bij International Trade Futures Co, blijft voor de korte termijn echter voorzichtig. Hij ziet de stijging van de koperprijs op de eerste plaats als een gevolg van de zwakke dollar. Op korte termijn sluit Chen een reactie niet uit, maar de vooruitzichten voor de non ferro's op middellange en lange termijn blijven uitstekend. Daarbij zijn voor koper nog steeds de beste winstkansen weggelegd.