De correctie was onder andere te wijten aan een mogelijke terugval van de vraag vanuit China en aan een verzwakking van de dollarkoers. Op de London Metal Exchange daalde de koperprijs met 1% tot 7650 dollar.

Op 3 september bereikte de koperprijs op 7750 dollar het hoogste niveau sinds 27 april, dit na de publicatie van beter dan verwachte Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand augustus.

Guan Jianxiong, analist bij Zhujiang Futures, is van mening dat de hoge koperprijzen tijdelijk nogal wat kandidaat-kopers afschrikt. Dit fenomeen zal echter slechts van tijdelijke aard zijn. De uptrend is nog steeds positief.

De correctie was onder andere te wijten aan een mogelijke terugval van de vraag vanuit China en aan een verzwakking van de dollarkoers. Op de London Metal Exchange daalde de koperprijs met 1% tot 7650 dollar. Op 3 september bereikte de koperprijs op 7750 dollar het hoogste niveau sinds 27 april, dit na de publicatie van beter dan verwachte Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand augustus. Guan Jianxiong, analist bij Zhujiang Futures, is van mening dat de hoge koperprijzen tijdelijk nogal wat kandidaat-kopers afschrikt. Dit fenomeen zal echter slechts van tijdelijke aard zijn. De uptrend is nog steeds positief.