China is momenteel als belangrijkste consument richtinggevend voor de evolutie van de olieprijs. Op de London Metal Exchange zijn overigens alle zes daar verhandelde basismetalen gisteren in waarde gedaald.

Voor een ton koper werd vanmorgen in Singapore nog 9768,25 dollar per ton betaald, of een daling met bijna een half procent in vergelijking met het slotniveau van gisterenavond.

Song Huaibing, analist bij Ahcof Futures Co, houdt vooral de evolutie van de olieprijs in de gaten. Het is met name het duurder worden van de energie die de inflatie in de hand werkt.

China is momenteel als belangrijkste consument richtinggevend voor de evolutie van de olieprijs. Op de London Metal Exchange zijn overigens alle zes daar verhandelde basismetalen gisteren in waarde gedaald. Voor een ton koper werd vanmorgen in Singapore nog 9768,25 dollar per ton betaald, of een daling met bijna een half procent in vergelijking met het slotniveau van gisterenavond. Song Huaibing, analist bij Ahcof Futures Co, houdt vooral de evolutie van de olieprijs in de gaten. Het is met name het duurder worden van de energie die de inflatie in de hand werkt.