Beter dan verwachte macro-economische indicatoren in zowel de Verenigde Staten als China hebben het sentiment op de markt in positieve zin beïnvloed. Deze twee landen zijn de grootste consumenten van koper in de wereld.

Gisteren werd op de London Metal Exchange gehandeld aan 7643 dollar voor een ton koper, waarna de koperprijs vanmorgen in Shanghai terugviel tot nog iets meer dan 7600 dollar.

Op de Shanghai Futures Exchange was er opnieuw sprake van een lichte winst. Fang Junfeng, analist bij China International Futures (Shanghai) Co, is van mening dat het sentiment op de markt goed blijft. De kansen op een stijging zijn groter dan die op een daling.

Beter dan verwachte macro-economische indicatoren in zowel de Verenigde Staten als China hebben het sentiment op de markt in positieve zin beïnvloed. Deze twee landen zijn de grootste consumenten van koper in de wereld. Gisteren werd op de London Metal Exchange gehandeld aan 7643 dollar voor een ton koper, waarna de koperprijs vanmorgen in Shanghai terugviel tot nog iets meer dan 7600 dollar. Op de Shanghai Futures Exchange was er opnieuw sprake van een lichte winst. Fang Junfeng, analist bij China International Futures (Shanghai) Co, is van mening dat het sentiment op de markt goed blijft. De kansen op een stijging zijn groter dan die op een daling.