De recente stijging van de koperprijs heeft vooral te maken met het feit dat de vooruitzichten voor de vraag verbeteren. Hier duikt uiteraard opnieuw het China-verhaal op.

Op de London Metal Exchange steeg de prijs voor een ton koper gistern 8425 dollar, of een stijging met 0,30% in vergelijking met de dag voordien. Vanmorgen in Singapore werd er gehandeld aan 8418,75 dollar.

De koperprijs is nu al vijf weken op rij gestegen en dat is de langste periode sinds 4 december van vorig jaar. De stijging van de koperprijs heeft ook te maken met de gestegen vraag naar commodities als alternatieve belegging.

De recente stijging van de koperprijs heeft vooral te maken met het feit dat de vooruitzichten voor de vraag verbeteren. Hier duikt uiteraard opnieuw het China-verhaal op. Op de London Metal Exchange steeg de prijs voor een ton koper gistern 8425 dollar, of een stijging met 0,30% in vergelijking met de dag voordien. Vanmorgen in Singapore werd er gehandeld aan 8418,75 dollar. De koperprijs is nu al vijf weken op rij gestegen en dat is de langste periode sinds 4 december van vorig jaar. De stijging van de koperprijs heeft ook te maken met de gestegen vraag naar commodities als alternatieve belegging.