De olieprijs is bijvoorbeeld fors gestegen, terwijl de dollar tijdens dezelfde periode nauwelijks van plaats kwam. De speculatie long posities op olie waren in het afgelopen decennium nog nooit zo hoog.

De goudprijs is anderzijds doorgestegen tot aan de bovenkant van zijn huidige trading range en een verdere stijging lijkt niet onwaarschijnlijk. Toch valt op dat zilver het beter deed dan goud.

Maar vooral de koperprijs blijft erg volatiel, waarbij er hier dan weer sprake is van een omgekeerde correlatie met de olieprijs. Een hogere olieprijs remt namelijk de economische groei af, waardoor de vraag naar koper kan afnemen.

De olieprijs is bijvoorbeeld fors gestegen, terwijl de dollar tijdens dezelfde periode nauwelijks van plaats kwam. De speculatie long posities op olie waren in het afgelopen decennium nog nooit zo hoog. De goudprijs is anderzijds doorgestegen tot aan de bovenkant van zijn huidige trading range en een verdere stijging lijkt niet onwaarschijnlijk. Toch valt op dat zilver het beter deed dan goud. Maar vooral de koperprijs blijft erg volatiel, waarbij er hier dan weer sprake is van een omgekeerde correlatie met de olieprijs. Een hogere olieprijs remt namelijk de economische groei af, waardoor de vraag naar koper kan afnemen.