De grootste winst was opnieuw weggelegd voor tin, het enige basismetaal met een aanbodtekort. Tin liet 1,5 procent bijschrijven.

De prijsstijging bij koper bleef beperkt tot 0,5 procent. De Chinese kopervoorraden bevinden zich op een recordniveau.

Daardoor is ook de globale verhouding tussen voorraden en consumptie opgelopen naar het hoogste niveau sinds 2003.

Dit betekent echter niet noodzakelijk dat er ook een fysiek overaanbod is want een deel van die voorraden is gelinkt aan financiële overeenkomsten waarbij het metaal als onderpand dient voor leningen en dus niet onmiddellijk beschikbaar is op de markt.

Lood en zink werden respectievelijk 0,7 en 1,2 procent duurder. De prijs van een ton nikkel steeg met 0,9 procent ondanks het

nieuws dat verschillende Chinese producenten van roestvast staal hun aanbod hebben teruggeschroefd.

De staalindustrie is de grootste afnemer van nikkel.

De grootste winst was opnieuw weggelegd voor tin, het enige basismetaal met een aanbodtekort. Tin liet 1,5 procent bijschrijven. De prijsstijging bij koper bleef beperkt tot 0,5 procent. De Chinese kopervoorraden bevinden zich op een recordniveau. Daardoor is ook de globale verhouding tussen voorraden en consumptie opgelopen naar het hoogste niveau sinds 2003. Dit betekent echter niet noodzakelijk dat er ook een fysiek overaanbod is want een deel van die voorraden is gelinkt aan financiële overeenkomsten waarbij het metaal als onderpand dient voor leningen en dus niet onmiddellijk beschikbaar is op de markt. Lood en zink werden respectievelijk 0,7 en 1,2 procent duurder. De prijs van een ton nikkel steeg met 0,9 procent ondanks het nieuws dat verschillende Chinese producenten van roestvast staal hun aanbod hebben teruggeschroefd. De staalindustrie is de grootste afnemer van nikkel.