Bijgevolg steeg de koperprijs in Shanghai opnieuw, meer bepaald met 0,60%. Gisterenavond bereikte de koperprijs in Londen al een nieuw recordniveau en een verdere stijging lijkt in de kaarten te zitten.

Op de London Metal Exchange werd 10.190 dollar voor een ton koper betaald, waarna de koperprijs opnieuw terugviel richting 10.150 dollar vanmorgen in Shanghai.

Xu Liping, analist bij HNA Topwin Futures Co in Shanghai, is van mening dat het Chinees inflatiecijfers positief is voor de koperprijs. Xu ziet die op relatief korte termijn doorstijgen richting 10.500 dollar.

Bijgevolg steeg de koperprijs in Shanghai opnieuw, meer bepaald met 0,60%. Gisterenavond bereikte de koperprijs in Londen al een nieuw recordniveau en een verdere stijging lijkt in de kaarten te zitten. Op de London Metal Exchange werd 10.190 dollar voor een ton koper betaald, waarna de koperprijs opnieuw terugviel richting 10.150 dollar vanmorgen in Shanghai. Xu Liping, analist bij HNA Topwin Futures Co in Shanghai, is van mening dat het Chinees inflatiecijfers positief is voor de koperprijs. Xu ziet die op relatief korte termijn doorstijgen richting 10.500 dollar.