De prijsstijgingen bij de basismetalen hebben alles te maken met een forse daling van de voorraden die wereldwijd beschikbaar zijn. Die voorraaddaling wil zeggen dat de vraag weer aantrekt.

Op de London Metal Exchange kostte een ton koper 9832 ton, of een stijging met 0,90% ten opzichte van het slot van de dag voordien. De vorige piek lag op 9782 dollar per ton.

De koperprijs steeg in januari al voor de zevende maand op rij en dat was de beste prestatie sinds augustus 2009. Zhang Wenhai, analist bij Yingda Futures Co, wijst er op dat de voorraden aan koper aan het snelste tempo in 11 maanden zijn gedaald.

De prijsstijgingen bij de basismetalen hebben alles te maken met een forse daling van de voorraden die wereldwijd beschikbaar zijn. Die voorraaddaling wil zeggen dat de vraag weer aantrekt. Op de London Metal Exchange kostte een ton koper 9832 ton, of een stijging met 0,90% ten opzichte van het slot van de dag voordien. De vorige piek lag op 9782 dollar per ton. De koperprijs steeg in januari al voor de zevende maand op rij en dat was de beste prestatie sinds augustus 2009. Zhang Wenhai, analist bij Yingda Futures Co, wijst er op dat de voorraden aan koper aan het snelste tempo in 11 maanden zijn gedaald.