De U.S. Dollar Index, een barometer die de koers van de dollar afmeet tegenover zes andere valuta's, is dit kwartaal met 8,70% gedaald. Een zwakkere dollar maakt basismetalen goedkoper in andere valuta's.

Anderzijds daalden de kopervoorraden op de London Metal Exchange tijdens de voorbije drie maanden met 17%. Ook in Shanghai werd een daling van de kopervoorraden vastgesteld.

Alex Heath, head industrial-metals trading bij Royal Bank of Canada Europe, denkt dat de dollar de belangrijkste factor achter de stijging van de koperprijs was. Hij verwacht een verdere stijging.

De U.S. Dollar Index, een barometer die de koers van de dollar afmeet tegenover zes andere valuta's, is dit kwartaal met 8,70% gedaald. Een zwakkere dollar maakt basismetalen goedkoper in andere valuta's. Anderzijds daalden de kopervoorraden op de London Metal Exchange tijdens de voorbije drie maanden met 17%. Ook in Shanghai werd een daling van de kopervoorraden vastgesteld. Alex Heath, head industrial-metals trading bij Royal Bank of Canada Europe, denkt dat de dollar de belangrijkste factor achter de stijging van de koperprijs was. Hij verwacht een verdere stijging.