In de pers wordt druk gespeculeerd over beide mogelijkheden. Een scenario dat nogal eens naar voren wordt geschoven, is dat de waarborgen die BNP Paribas bijkomend eist de kansen op een stand-alone scenario hebben doen toenemen.

Het Fortis-dossier moet worden bekeken tegen de achtergrond van de algemene malaise in de Belgische financiële sector. Mogelijk kan de Belgische regering geen extra garanties geven om de simpele reden dat ze het geld nodig heeft om de andere banken (KBC of Dexia) te ondersteunen.

In de pers wordt druk gespeculeerd over beide mogelijkheden. Een scenario dat nogal eens naar voren wordt geschoven, is dat de waarborgen die BNP Paribas bijkomend eist de kansen op een stand-alone scenario hebben doen toenemen. Het Fortis-dossier moet worden bekeken tegen de achtergrond van de algemene malaise in de Belgische financiële sector. Mogelijk kan de Belgische regering geen extra garanties geven om de simpele reden dat ze het geld nodig heeft om de andere banken (KBC of Dexia) te ondersteunen.