Voor dit onderzoek put Mercer uit een database waarin lokale prijzen van 200 producten en diensten zijn opgeslagen, ondermeer op het vlak van transport, huisvesting, voedsel, kleding huishoudelijke artikelen en entertainment. In het onderzoek zijn de kosten daarvan voor een aantal steden verder uitgesplitst.

Het huren van een tweekamerappartement is het duurst in Hong Kong (€5.100 per maand). Voor Brussel bedraagt die huurprijs €1.900.

"Vorig jaar betaalde je in Brussel nog €1.700 per maand voor de huur van een ongemeubileerd tweekamerappartement. Ook in andere Europese steden is de huurkost aanzienlijk toegenomen. Een kopje koffie is dan weer met zijn €1,33 het goedkoopst in Johannesburg", aldus medewerker aan het onderzoek van Arenthals.

Voor dit onderzoek put Mercer uit een database waarin lokale prijzen van 200 producten en diensten zijn opgeslagen, ondermeer op het vlak van transport, huisvesting, voedsel, kleding huishoudelijke artikelen en entertainment. In het onderzoek zijn de kosten daarvan voor een aantal steden verder uitgesplitst. Het huren van een tweekamerappartement is het duurst in Hong Kong (€5.100 per maand). Voor Brussel bedraagt die huurprijs €1.900. "Vorig jaar betaalde je in Brussel nog €1.700 per maand voor de huur van een ongemeubileerd tweekamerappartement. Ook in andere Europese steden is de huurkost aanzienlijk toegenomen. Een kopje koffie is dan weer met zijn €1,33 het goedkoopst in Johannesburg", aldus medewerker aan het onderzoek van Arenthals.