Bij Goldman Sachs Group wijst chief European Economist Erik Nielsen er op dat op begin december een overtuigende begroting moet voorgesteld worden.

Er is volgens Nielsen een reële kans dat Dublin er niet in slaagt om de begroting rond te krijgen. De gevolgen laten zich dan raden: de koersen van de Ierse staatsobligaties kunnen opnieuw onder druk komen staan.

Toch is er volgens Nielsen geen reden van onmiddellijke paniek: Ierland is gefinancierd tot medio 2011, zodat van een liquiditeitscrisis op korte termijn alleszins geen sprake is.

Ierland wil in de komende vier jaar 15 miljard dollar besparen om het deficiet binnen aanvaardbare normen terug te dringen. Volgend jaar zal Ierland wel meer geld moeten ophalen om aan de aangegane verplichtingen te voldoen.

Bij Goldman Sachs Group wijst chief European Economist Erik Nielsen er op dat op begin december een overtuigende begroting moet voorgesteld worden. Er is volgens Nielsen een reële kans dat Dublin er niet in slaagt om de begroting rond te krijgen. De gevolgen laten zich dan raden: de koersen van de Ierse staatsobligaties kunnen opnieuw onder druk komen staan. Toch is er volgens Nielsen geen reden van onmiddellijke paniek: Ierland is gefinancierd tot medio 2011, zodat van een liquiditeitscrisis op korte termijn alleszins geen sprake is. Ierland wil in de komende vier jaar 15 miljard dollar besparen om het deficiet binnen aanvaardbare normen terug te dringen. Volgend jaar zal Ierland wel meer geld moeten ophalen om aan de aangegane verplichtingen te voldoen.