Zelfs nu de inflatie wat begint te dalen in België, vertrouwt de gemiddelde belegger het zaakje niet. Zo maakt 76% van de ondervraagden zich zorgen over de Belgische inflatie en 70% denkt dat het ritme van de prijsstijgingen in de komende jaren nog zal oplopen.

Belg blijkt aandelenbeleggingen over het hoofd te zien

Bovendien denkt amper 16% van de Belgen dat zijn beleggingen bescherming bieden tegen inflatie, terwijl 42% het tegendeel gelooft.

Opvallende is dat bij de actieve beleggers (dit zijn ook diegenen die het meest actief zijn op de beurs) deze percentages sterk afwijken van het gemiddelde. Zo denkt 27% dat hij beschermd is tegen inflatie. Daartegenover staan 28% beleggers die dit tegenspreken.

Gezien de zorg om de relatief hoge inflatie, is het geen wonder dat 46% van beleggers actief op zoek beweert te zijn naar een belegging die bescherming biedt tegen de stijging van de levensduurte. Paradoxaal genoeg lijkt de Belg in deze zoektocht aandelenbeleggingen over het hoofd te zien.

Zelfs nu de inflatie wat begint te dalen in België, vertrouwt de gemiddelde belegger het zaakje niet. Zo maakt 76% van de ondervraagden zich zorgen over de Belgische inflatie en 70% denkt dat het ritme van de prijsstijgingen in de komende jaren nog zal oplopen.Belg blijkt aandelenbeleggingen over het hoofd te zien Bovendien denkt amper 16% van de Belgen dat zijn beleggingen bescherming bieden tegen inflatie, terwijl 42% het tegendeel gelooft. Opvallende is dat bij de actieve beleggers (dit zijn ook diegenen die het meest actief zijn op de beurs) deze percentages sterk afwijken van het gemiddelde. Zo denkt 27% dat hij beschermd is tegen inflatie. Daartegenover staan 28% beleggers die dit tegenspreken. Gezien de zorg om de relatief hoge inflatie, is het geen wonder dat 46% van beleggers actief op zoek beweert te zijn naar een belegging die bescherming biedt tegen de stijging van de levensduurte. Paradoxaal genoeg lijkt de Belg in deze zoektocht aandelenbeleggingen over het hoofd te zien.