De retail- en chemiesector, die gisteren bij de zwaarste verliezers behoorden, leiden vandaag de dans. Retail krijgt steun van de beter dan verwachte cijfers van het Britse Tesco.

Bij opening lieten investeerders zich inspireren door de enorme terugval op de Amerikaanse en Aziatische beurzen. De Dow Jones verloor 679 punten of 7,7%, het vierde grootste dagverlies uit de geschiedenis. De technologierijke Nasdaq deed het nog slechter en tuimelde 8,9%.

In Azië daalde de Japanse Nikkei-index met 6,3% en de Hang Seng in Hong Kong verspeelde 5%. De vrees dat de bedrijfswinsten sterker zullen terugvallen dan verwacht gezien de dieper wordende recessie, had de markten gisteren en deze morgen in de ban. De zwakke economische vooruitzichten hebben de langetermijnrente in Duitsland en de VS op nieuwe recordlaagtes gebracht. De Duitse 10-jarige referentierente bevindt zich op 3,11%, zijn Amerikaanse tegenhanger komt op 2,71%. De markt houdt steeds meer rekening met deflatie.

Ook op de beurs van Brussel zien we een herstel van de retailsector. Delhaize wint 5% en Colruyt herstelt zich van de zware opdoffer van gisteren. Het kan een winst van 2% voorleggen. Inbev en Omega Pharma behoren bij de verliezers.

De retail- en chemiesector, die gisteren bij de zwaarste verliezers behoorden, leiden vandaag de dans. Retail krijgt steun van de beter dan verwachte cijfers van het Britse Tesco. Bij opening lieten investeerders zich inspireren door de enorme terugval op de Amerikaanse en Aziatische beurzen. De Dow Jones verloor 679 punten of 7,7%, het vierde grootste dagverlies uit de geschiedenis. De technologierijke Nasdaq deed het nog slechter en tuimelde 8,9%. In Azië daalde de Japanse Nikkei-index met 6,3% en de Hang Seng in Hong Kong verspeelde 5%. De vrees dat de bedrijfswinsten sterker zullen terugvallen dan verwacht gezien de dieper wordende recessie, had de markten gisteren en deze morgen in de ban. De zwakke economische vooruitzichten hebben de langetermijnrente in Duitsland en de VS op nieuwe recordlaagtes gebracht. De Duitse 10-jarige referentierente bevindt zich op 3,11%, zijn Amerikaanse tegenhanger komt op 2,71%. De markt houdt steeds meer rekening met deflatie.Ook op de beurs van Brussel zien we een herstel van de retailsector. Delhaize wint 5% en Colruyt herstelt zich van de zware opdoffer van gisteren. Het kan een winst van 2% voorleggen. Inbev en Omega Pharma behoren bij de verliezers.