Vreemd genoeg wordt het sentiment positief beïnvloed door tegenvallende cijfers over de verkopen van nieuwe huizen in de Verenigde Staten.

Die stimuleren de hoop op een verdere versoepeling van de monetaire politiek. Een opvallende daler is Canon, dat zich genoodzaakt zag om de prognoses naar beneden aan te passen.

China wil voorraden REE (Rare Earth Elements) verhogen

China maakt volgens Royal Bank of Scotland werk van de vorig jaar aangekondigde strategie om de strategische voorraden REE te verhogen.

Volgens het Rare Earth Department dat deel uitmaakt van het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie .werden 11 mijnzones geïdentificeerd die gebruikt zullen worden om de voorraden op te bouwen.

De overheid kent renteloze leningen toe aan staatsfondsen die de verschillende REE moeten aankopen. Het zou met name gaan om terbium, dysprosium, europium en yttrium, zo meldt de overheidskrant China Securities Journal.

Volgens CEO Mark Smith van Molycorp zal China al in 2014 of 2015 een importeur worden van bepaalde REE. Nu is China nog

de belangrijkste uitvoerder maar deze situatie wijzigt omdat het land de export afbouwt en tegelijk zelf ook meer REE consumeert.

Molycorp is sinds de overname van Neo Materials Technologies, die vorige maand werd afgesloten, zelf ook actief in China. Het

land wil ook de markt in producten afgeleid van REE controleren.

Momenteel is meer dan 80 procent van alle magneten die REE bevatten uit China afkomstig. Andere toepassingen zijn satellietsystemen en opslagcellen voor waterstof.

Vreemd genoeg wordt het sentiment positief beïnvloed door tegenvallende cijfers over de verkopen van nieuwe huizen in de Verenigde Staten. Die stimuleren de hoop op een verdere versoepeling van de monetaire politiek. Een opvallende daler is Canon, dat zich genoodzaakt zag om de prognoses naar beneden aan te passen.China wil voorraden REE (Rare Earth Elements) verhogen China maakt volgens Royal Bank of Scotland werk van de vorig jaar aangekondigde strategie om de strategische voorraden REE te verhogen. Volgens het Rare Earth Department dat deel uitmaakt van het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie .werden 11 mijnzones geïdentificeerd die gebruikt zullen worden om de voorraden op te bouwen. De overheid kent renteloze leningen toe aan staatsfondsen die de verschillende REE moeten aankopen. Het zou met name gaan om terbium, dysprosium, europium en yttrium, zo meldt de overheidskrant China Securities Journal. Volgens CEO Mark Smith van Molycorp zal China al in 2014 of 2015 een importeur worden van bepaalde REE. Nu is China nog de belangrijkste uitvoerder maar deze situatie wijzigt omdat het land de export afbouwt en tegelijk zelf ook meer REE consumeert. Molycorp is sinds de overname van Neo Materials Technologies, die vorige maand werd afgesloten, zelf ook actief in China. Het land wil ook de markt in producten afgeleid van REE controleren. Momenteel is meer dan 80 procent van alle magneten die REE bevatten uit China afkomstig. Andere toepassingen zijn satellietsystemen en opslagcellen voor waterstof.