Na de hele sterke rally van de afgelopen weken, denken de analisten van de bank dat er vier redenen zijn waarom investeerders wat gas terug nemen.

Ten eerste is er sprake van een versnelde afname van het postvolume, al lijkt dit tijdelijk.

Ten tweede lijken de kwalitatieve verbetering van de cijfers bij investeerders wat tegen te vallen.

Daarnaast werden er minder pakjes bezorgd, al was het onderliggende resultaat wel beter bij deze tak. Tot slot is er sprake van een afname in de dekkingsgraad van het pensioenfonds.

ABN Amro kijkt liever naar de positieve punten. Zo is PostNL goed op weg met het besparingsplan en dat zal een belangrijke drijfveer zijn voor een herstel in de cijfers vanaf 2014.

ABN Amro past de vooruitzichten voor de cijfers nauwelijks aan. Onze voorspelling komt nu uit op een bedrijfsresultaat (EBIT) van EUR 74 miljoen voor 2013, EUR 218 miljoen voor 2014 en EUR 336 miljoen voor 2015.

Na de hele sterke rally van de afgelopen weken, denken de analisten van de bank dat er vier redenen zijn waarom investeerders wat gas terug nemen. Ten eerste is er sprake van een versnelde afname van het postvolume, al lijkt dit tijdelijk. Ten tweede lijken de kwalitatieve verbetering van de cijfers bij investeerders wat tegen te vallen. Daarnaast werden er minder pakjes bezorgd, al was het onderliggende resultaat wel beter bij deze tak. Tot slot is er sprake van een afname in de dekkingsgraad van het pensioenfonds. ABN Amro kijkt liever naar de positieve punten. Zo is PostNL goed op weg met het besparingsplan en dat zal een belangrijke drijfveer zijn voor een herstel in de cijfers vanaf 2014. ABN Amro past de vooruitzichten voor de cijfers nauwelijks aan. Onze voorspelling komt nu uit op een bedrijfsresultaat (EBIT) van EUR 74 miljoen voor 2013, EUR 218 miljoen voor 2014 en EUR 336 miljoen voor 2015.