Bovendien bevestigde Fugro de positieve prognoses voor heel 2012. ABN Amro verhoogt het advies voor het aandeel Fugro van houden naar kopen.

Fugro zag de omzet in de eerste zes maanden van 2012 met 14% stijgen, om uit te komen op EUR 1,34 miljard. De netto winst nam toe met 9% en bedroeg EUR 115,4 miljoen.

Hiermee beantwoordden de resultaten van Fugro aan de prognoses die de bodemonderzoeker in een eerder stadium had afgegeven.

De toon die het management vanmorgen aansloeg was optimistisch, net als bij de handelsupdate in mei van dit jaar: de vooruitzichten voor heel 2012 zijn nog altijd gunstig.

Solide resultaten tijdens eerste zes maanden

Wat ABN Amro betreft heeft Fugro solide gepresteerd in de eerste zes maanden van dit jaar. De optimistische prognoses voor heel 2012 zijn bovendien bemoedigend. In Brazilië, West-Afrika en de Golf van Mexico beginnen bedrijven weer te investeren in zeebodemonderzoek.

Fugro's sterke positionering op dit gebied zal het marktaandeel van het bedrijf ten goede komen. Daarnaast zou de mogelijke verkoop van een onderdeel van de divisie Geoscience de koers van het aandeel Fugro kunnen aanjagen. De analisten van ABN Amro verhogen het advies voor Fugro van houden naar kopen.

Bovendien bevestigde Fugro de positieve prognoses voor heel 2012. ABN Amro verhoogt het advies voor het aandeel Fugro van houden naar kopen. Fugro zag de omzet in de eerste zes maanden van 2012 met 14% stijgen, om uit te komen op EUR 1,34 miljard. De netto winst nam toe met 9% en bedroeg EUR 115,4 miljoen. Hiermee beantwoordden de resultaten van Fugro aan de prognoses die de bodemonderzoeker in een eerder stadium had afgegeven. De toon die het management vanmorgen aansloeg was optimistisch, net als bij de handelsupdate in mei van dit jaar: de vooruitzichten voor heel 2012 zijn nog altijd gunstig.Solide resultaten tijdens eerste zes maanden Wat ABN Amro betreft heeft Fugro solide gepresteerd in de eerste zes maanden van dit jaar. De optimistische prognoses voor heel 2012 zijn bovendien bemoedigend. In Brazilië, West-Afrika en de Golf van Mexico beginnen bedrijven weer te investeren in zeebodemonderzoek. Fugro's sterke positionering op dit gebied zal het marktaandeel van het bedrijf ten goede komen. Daarnaast zou de mogelijke verkoop van een onderdeel van de divisie Geoscience de koers van het aandeel Fugro kunnen aanjagen. De analisten van ABN Amro verhogen het advies voor Fugro van houden naar kopen.