De Amerikaanse producent van dialyseproducten Baxter International neemt voor USD 4 miljard het Zweedse Gambro over van private equityfirma's EQT Partners AB and Investor AB.

De overnamesom is inclusief USD 1,2 miljard schuld.

Baxter is na Fresenius Medical Care wereldwijd de tweede producent van dialyseproducten.

De productiecategorie is goed voor bijna een vijfde van de omzet van het bedrijf. Het bedrijf maakt ook andere hoogwaardige ziekenhuisproducten zoals bloedplasma.

De overname werd verwacht maar was niet zeker en biedt veel synergievoordelen.

Het is de reden waarom ABN Amro de opinie voor het aandeel verhoogt naar kopen. Het aantal diabetespatiënten dat nierbehandelingen nodig heeft stijgt snel; het is een aantrekkelijke markt.

De Amerikaanse producent van dialyseproducten Baxter International neemt voor USD 4 miljard het Zweedse Gambro over van private equityfirma's EQT Partners AB and Investor AB. De overnamesom is inclusief USD 1,2 miljard schuld. Baxter is na Fresenius Medical Care wereldwijd de tweede producent van dialyseproducten. De productiecategorie is goed voor bijna een vijfde van de omzet van het bedrijf. Het bedrijf maakt ook andere hoogwaardige ziekenhuisproducten zoals bloedplasma. De overname werd verwacht maar was niet zeker en biedt veel synergievoordelen. Het is de reden waarom ABN Amro de opinie voor het aandeel verhoogt naar kopen. Het aantal diabetespatiënten dat nierbehandelingen nodig heeft stijgt snel; het is een aantrekkelijke markt.