Koopadvies voor ASML

Op de weekgrafiek van ASML is volgens Geert Van Herck van Leleux mooi te zien hoe de koers op de belangrijke steun van 58 euro is aangekomen. Iets breder gesteld durft hij te stellen dat de zone van 56 – 58 euro zeer sterke steun is.

Daarnaast is op weekbasis de RSI-indicator tot het laagste peil van de afgelopen jaren gedaald en duidelijk in de oververkochte zone

terechtgekomen (huidig niveau is 26 punten).

Van Herck verwacht op basis van het oververkochte karakter van de koers en de sterke steun een uitbodeming rond de huidige niveaus.

Op de weekgrafiek is een opwaartse uitbraak boven 68 – 70 euro een signaal dat de koers verder kan naar 74 euro en hoger.

Op de daggrafiek zien we volgens Geert Van Herck de correctie van de afgelopen maanden in detail.

De koers kan nog een beetje verder dalen tot de steun van 56,17 euro maar de ganse correctie van de afgelopen maanden lijkt op haar laatste benen te lopen.

Zo ziet hij dat de RSI-indicator zeer lage niveaus bereikt en positieve divergentie begint te vertonen.

Een opwaartse uitbraak boven 60 euro is een eerste positief signaal en zeker boven 62 euro kunnen we van een trendommekeer spreken.

Kortom, de koers van ASML bevindt zich op een interessant niveau en de bodemvormingssignalen nemen toe. Een eerste positie kan

reeds genomen worden. Van Herck heeft een koopadvies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content