Dat resultaat viel daardoor beter uit dan analisten hadden verwacht, zo stelde ABN Amro vast. Total haalde minder olie en gas uit de grond. Het concern blijft wel flink investeren in de zoektocht naar nieuwe velden.

Hierdoor kunnen ze als eerste profiteren wanneer de vraag naar olie weer stijgt. Het dividend is bovendien verhoogd met 10% tot USD 2,28 per aandeel over 2008. Dit kan Total betalen, omdat de balans er solide uitziet.

Dat Total zelfs in deze tijden van economische neergang het dividend verhoogt, is veelbelovend. ABN Amro herhaalt het kopenadvies met een koersdoel van EUR 55.

Dat resultaat viel daardoor beter uit dan analisten hadden verwacht, zo stelde ABN Amro vast. Total haalde minder olie en gas uit de grond. Het concern blijft wel flink investeren in de zoektocht naar nieuwe velden. Hierdoor kunnen ze als eerste profiteren wanneer de vraag naar olie weer stijgt. Het dividend is bovendien verhoogd met 10% tot USD 2,28 per aandeel over 2008. Dit kan Total betalen, omdat de balans er solide uitziet.Dat Total zelfs in deze tijden van economische neergang het dividend verhoogt, is veelbelovend. ABN Amro herhaalt het kopenadvies met een koersdoel van EUR 55.