Mark O'Byrne, de bekende Ierse goudgoeroe en in het dagelijks leven hoofd onderzoek bij GoldCore, adviseert iedereen om zich tijdig voor te bereiden op een scenario waarin ons spaargeld wordt aangeslagen. Dat gebeurt beter een jaar te vroeg dan een jaar te laat.

Volgens O'Byrne is het aangewezen om 10% van de portefeuille in fysiek goud, munten of goudstaven, te kopen en dan maar te hopen dat de goudprijs niet helemaal door het plafond zal vliegen. Dat zou namelijk betekenen dat de rest van de bezittingen zo goed als waardeloos zou zijn geworden.

Mark O'Byrne, de bekende Ierse goudgoeroe en in het dagelijks leven hoofd onderzoek bij GoldCore, adviseert iedereen om zich tijdig voor te bereiden op een scenario waarin ons spaargeld wordt aangeslagen. Dat gebeurt beter een jaar te vroeg dan een jaar te laat. Volgens O'Byrne is het aangewezen om 10% van de portefeuille in fysiek goud, munten of goudstaven, te kopen en dan maar te hopen dat de goudprijs niet helemaal door het plafond zal vliegen. Dat zou namelijk betekenen dat de rest van de bezittingen zo goed als waardeloos zou zijn geworden.