Spaanse obligaties dalen voor de negende dag op rij

Het probleem zat echter toch hoofdzakelijk bij de perifere obligaties, de koersen van de Spaanse staatsobligaties gingen voor de negende dag op rij lager. Achilleas Georgolopoulos, fixed-income strategist bij Lloyds Bank Corporate Markets in Londen, merkte op dat economische groei een heet hangijzer te worden in 2012 en dat op de eerste plaats in Spanje.

Europese schuldencrisis is zeker nog niet voorbij

Andrew Bosomworth, bij Pacific Investment Management head of portfolio management, sprak op de Bloomberg Sovereign Debt Conference in Frankfurt. Volgens Bosomworth werkt het status quo in Europa niet en zijn er nieuwe problemen op komst.

Hij raadde aan om geen Spaanse of Italiaanse staatsobligaties te kopen alvorens deze landen er in slagen om weer overschotten op hun begrotingen te realiseren.

Het zal duidelijk zijn dat het realiseren van dergelijke overschotten niet voor vandaag of morgen zal zijn. Maar op de eerste plaats moet er een definitieve oplossing voor het Europees schuldenprobleem op tafel komen liggen en een dergelijke oplossing is er nog steeds niet.

Spaanse obligaties dalen voor de negende dag op rij Het probleem zat echter toch hoofdzakelijk bij de perifere obligaties, de koersen van de Spaanse staatsobligaties gingen voor de negende dag op rij lager. Achilleas Georgolopoulos, fixed-income strategist bij Lloyds Bank Corporate Markets in Londen, merkte op dat economische groei een heet hangijzer te worden in 2012 en dat op de eerste plaats in Spanje.Europese schuldencrisis is zeker nog niet voorbij Andrew Bosomworth, bij Pacific Investment Management head of portfolio management, sprak op de Bloomberg Sovereign Debt Conference in Frankfurt. Volgens Bosomworth werkt het status quo in Europa niet en zijn er nieuwe problemen op komst. Hij raadde aan om geen Spaanse of Italiaanse staatsobligaties te kopen alvorens deze landen er in slagen om weer overschotten op hun begrotingen te realiseren. Het zal duidelijk zijn dat het realiseren van dergelijke overschotten niet voor vandaag of morgen zal zijn. Maar op de eerste plaats moet er een definitieve oplossing voor het Europees schuldenprobleem op tafel komen liggen en een dergelijke oplossing is er nog steeds niet.