Faber is namelijk een aanhanger van het inflatiescenario. Hij sluit niet uit dat die zal gaan galopperen, onder andere onder impuls van een forse stijging van de graanprijzen.

Andere voedingsprijzen zijn eveneens gestegen, zodat we met de nodige vertraging noodzakelijkerwijs op inflatie afstevenen. Een tweede reden om Amerikaanse staatsobligaties te mijden, is de verzwakking van de dollarkoers.

De Amerikaanse overheid gaat namelijk de dollar laten verzwakken om de economie te ondersteunen. Een zwakke dollar kan de export een nieuwe impuls geven, dus heeft Washington alle baat bij een zwakke dollar.

Faber is namelijk een aanhanger van het inflatiescenario. Hij sluit niet uit dat die zal gaan galopperen, onder andere onder impuls van een forse stijging van de graanprijzen. Andere voedingsprijzen zijn eveneens gestegen, zodat we met de nodige vertraging noodzakelijkerwijs op inflatie afstevenen. Een tweede reden om Amerikaanse staatsobligaties te mijden, is de verzwakking van de dollarkoers. De Amerikaanse overheid gaat namelijk de dollar laten verzwakken om de economie te ondersteunen. Een zwakke dollar kan de export een nieuwe impuls geven, dus heeft Washington alle baat bij een zwakke dollar.