De shock van het aanvragen van het reddingsplan was te veel voor de fragiele meerderheid die premier Brian Cowen bezit. Daardoor komt echter ook de geloofwaardigheid van het reddingsplan van zijn regering op losse schroeven te staan.

Volgens de groenen hebben de Ieren nu zekerheid nodig. Voorzitter van de groenen John Gormley is eventueel wel bereid om Cowen te steunen wat het reddingsplan betreft.

Inmiddels kijken de financiële markten al verder dan Ierland. Komt het reddingsplan voor Ierland te laat om Portugal, dat als volgende in de vuurlinie kan komen te liggen, te redden?, is een vraag die velen zich stellen.

De shock van het aanvragen van het reddingsplan was te veel voor de fragiele meerderheid die premier Brian Cowen bezit. Daardoor komt echter ook de geloofwaardigheid van het reddingsplan van zijn regering op losse schroeven te staan. Volgens de groenen hebben de Ieren nu zekerheid nodig. Voorzitter van de groenen John Gormley is eventueel wel bereid om Cowen te steunen wat het reddingsplan betreft. Inmiddels kijken de financiële markten al verder dan Ierland. Komt het reddingsplan voor Ierland te laat om Portugal, dat als volgende in de vuurlinie kan komen te liggen, te redden?, is een vraag die velen zich stellen.