De boodschap die voorzitter Jean-Claude Trichet gaf, sprak alleszins tot de verbeelding. De ECB-topman waarschuwde de vastberadenheid van de EU om de crisis op te lossen niet te onderschatten.

Dit kan betekenen dat de Europese Centrale Bank een U-bocht heeft gemaakt en naar analogie op grote schaal Europese staatsobligaties gaat inkopen. Op die manier kan de rente opnieuw worden verlaagd.

Een andere mogelijkheid is dat niet alleen de ECB obligaties gaat inkopen, maar dat ook China mee in de markt komt. Op die manier zou een sterk signaal worden gegegven dat het de Europese Centrale Bank menens is om een antwoord op de crisis te formuleren.

De boodschap die voorzitter Jean-Claude Trichet gaf, sprak alleszins tot de verbeelding. De ECB-topman waarschuwde de vastberadenheid van de EU om de crisis op te lossen niet te onderschatten. Dit kan betekenen dat de Europese Centrale Bank een U-bocht heeft gemaakt en naar analogie op grote schaal Europese staatsobligaties gaat inkopen. Op die manier kan de rente opnieuw worden verlaagd. Een andere mogelijkheid is dat niet alleen de ECB obligaties gaat inkopen, maar dat ook China mee in de markt komt. Op die manier zou een sterk signaal worden gegegven dat het de Europese Centrale Bank menens is om een antwoord op de crisis te formuleren.