Dit kan een lichte verbetering in de financiële huishouding voor deze landen betekenen. Bovendien zou aan een structurelere oplossing gewerkt worden door het Europese noodfonds, het EFSF, staatsleningen te laten inkopen die de ECB nu in handen heeft.

De marktwaarde van de staatsobligaties van de probleemlanden ligt onder de nominale waarde, die bij volledige aflossing wordt terugbetaald.

Het EFSF zou volgens Theodoor Gilissen Bankiers dan met Griekenland overeen kunnen komen dat de nominale waarde wordt afgestempeld, waardoor de schuldenlast

vermindert.

Ook zou het EFSF leningen bij banken kunnen opkopen en deze tegen korting te laten inwisselen voor obligaties van het EFSF. Nogmaals, dit zijn allemaal nog geruchten.

Aanstaand weekend praten de Europese regeringen erover en verwacht wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat pas in een tweede sessie, eind maart, beslissingen worden genomen.

Dit kan een lichte verbetering in de financiële huishouding voor deze landen betekenen. Bovendien zou aan een structurelere oplossing gewerkt worden door het Europese noodfonds, het EFSF, staatsleningen te laten inkopen die de ECB nu in handen heeft. De marktwaarde van de staatsobligaties van de probleemlanden ligt onder de nominale waarde, die bij volledige aflossing wordt terugbetaald. Het EFSF zou volgens Theodoor Gilissen Bankiers dan met Griekenland overeen kunnen komen dat de nominale waarde wordt afgestempeld, waardoor de schuldenlast vermindert. Ook zou het EFSF leningen bij banken kunnen opkopen en deze tegen korting te laten inwisselen voor obligaties van het EFSF. Nogmaals, dit zijn allemaal nog geruchten. Aanstaand weekend praten de Europese regeringen erover en verwacht wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat pas in een tweede sessie, eind maart, beslissingen worden genomen.