Paul spreekt van het einde van de hegemonie van de dollar. De dag is namelijk afgebroken dat de financiële markten zullen afrekenen met de 'fiat currencies', de munten waarvan de waarde alleen op vertrouwen is gebaseerd. Dat vertrouwen wordt ondermijnd door de veelvoud van problemen waar de VS mee wordt geconfronteerd.

Komt er een dag dat ruwe olie in goud zal betaald worden? Volgens Paul zal er inderdaad een moment aanbreken dat de producenten van olie niet langer in waardeloze dollars of euro's betaald willen worden, maar zullen kiezen voor hard assets zoals bijvoorbeeld goud.

Paul spreekt van het einde van de hegemonie van de dollar. De dag is namelijk afgebroken dat de financiële markten zullen afrekenen met de 'fiat currencies', de munten waarvan de waarde alleen op vertrouwen is gebaseerd. Dat vertrouwen wordt ondermijnd door de veelvoud van problemen waar de VS mee wordt geconfronteerd. Komt er een dag dat ruwe olie in goud zal betaald worden? Volgens Paul zal er inderdaad een moment aanbreken dat de producenten van olie niet langer in waardeloze dollars of euro's betaald willen worden, maar zullen kiezen voor hard assets zoals bijvoorbeeld goud.