Beleggers kunnen de toenemende schuldenproblemen in Zuid-Europa niet meer onder ogen zien en kiezen massaal voor de uitgang. Het begint volgens Nico Pantelis van Slim Beleggen allemaal verdacht veel te lijken op de aanloop naar de crash van 2008.

Toch zien we volgens Pantelis vandaag een groot verschil. De prijs van goud maakte rechtsomkeer en spoot in geen tijd door de technische barrière van 1600 dollar per ounce. Het verlies dat de aandelenmarkten incasseerden, spiegelde goud met een winst van 4 procent op dagbasis! Dat is wel iets anders dan tijdens de dramatische periode in 2008. Ook de goudmijnaandelen, een sector die Slim Beleggen van nabij opvolgt, veerde fors op met een dagwinst van +7%.

Goud ruikt monetaire ingreep

Het is duidelijk dat beleggers in goud en goudmijnaandelen vandaag een ander scenario voorzien. Goud ruikt een monetaire ingreep, eerder vroeger dan later. Mogelijk al dit weekend.

De centrale planners (hooggeplaatste politici en centrale bankiers) willen een herhaling van 2008 kost wat kost vermijden. Dat is de les die we van de afgelopen interventies hebben onthouden. En de tijd dringt, want de aandelenkoersen gaan nu in versneld tempo naar beneden.

Beleggers kunnen de toenemende schuldenproblemen in Zuid-Europa niet meer onder ogen zien en kiezen massaal voor de uitgang. Het begint volgens Nico Pantelis van Slim Beleggen allemaal verdacht veel te lijken op de aanloop naar de crash van 2008. Toch zien we volgens Pantelis vandaag een groot verschil. De prijs van goud maakte rechtsomkeer en spoot in geen tijd door de technische barrière van 1600 dollar per ounce. Het verlies dat de aandelenmarkten incasseerden, spiegelde goud met een winst van 4 procent op dagbasis! Dat is wel iets anders dan tijdens de dramatische periode in 2008. Ook de goudmijnaandelen, een sector die Slim Beleggen van nabij opvolgt, veerde fors op met een dagwinst van +7%.Goud ruikt monetaire ingreep Het is duidelijk dat beleggers in goud en goudmijnaandelen vandaag een ander scenario voorzien. Goud ruikt een monetaire ingreep, eerder vroeger dan later. Mogelijk al dit weekend. De centrale planners (hooggeplaatste politici en centrale bankiers) willen een herhaling van 2008 kost wat kost vermijden. Dat is de les die we van de afgelopen interventies hebben onthouden. En de tijd dringt, want de aandelenkoersen gaan nu in versneld tempo naar beneden.