De Europese leiders - op de eerste plaats Angela Merkel en Nicolas Sarkozy - hadden gevraagd om op vrijwillige basis akkoord te gaan met een verminderde terugbetaling van de Griekse schulden, kwestie van een credit event vermijden.

Komt er alsnog een credit event in Griekenland?, zo luidt nu de vraag. Heel wat bezitters van obligaties hebben ook credit default swaps (CDS) gekocht die hun een volledige terugbetaling garanderen. Deze obligatiehouders staan niet bepaald te trappelen om hun obligaties vrijwillig in te leveren.

De Europese leiders - op de eerste plaats Angela Merkel en Nicolas Sarkozy - hadden gevraagd om op vrijwillige basis akkoord te gaan met een verminderde terugbetaling van de Griekse schulden, kwestie van een credit event vermijden. Komt er alsnog een credit event in Griekenland?, zo luidt nu de vraag. Heel wat bezitters van obligaties hebben ook credit default swaps (CDS) gekocht die hun een volledige terugbetaling garanderen. Deze obligatiehouders staan niet bepaald te trappelen om hun obligaties vrijwillig in te leveren.