De prestatie van de Europese economie toont volgens Belfius Bank aan dat de weg uit de recessie hobbelig verloopt en dat het kompas af en toe tilt slaat. De meest recente groeicijfers zijn teleurstellend en verschillende indicatoren geven licht tegenstrijdige boodschappen.

Volgens een eerste raming van Eurostat groeide het seizoengezuiverde bbp van de eurozone in het eerste kwartaal van 2014 met 0,2% ten opzichte van het voorgaande kwartaal, wat neerkomt op een groei met 0,9% ten overstaan het zelfde kwartaal van 2013.

De prestatie van de Europese economie toont volgens Belfius Bank aan dat de weg uit de recessie hobbelig verloopt en dat het kompas af en toe tilt slaat. De meest recente groeicijfers zijn teleurstellend en verschillende indicatoren geven licht tegenstrijdige boodschappen. Volgens een eerste raming van Eurostat groeide het seizoengezuiverde bbp van de eurozone in het eerste kwartaal van 2014 met 0,2% ten opzichte van het voorgaande kwartaal, wat neerkomt op een groei met 0,9% ten overstaan het zelfde kwartaal van 2013.