Saoedi-Arabië is weliswaar bereid om maar olie op de markt te brengen, maar de vraag is of dat extra aanbod zal gaan volstaan. Sommige analisten verwachten dat de olieprijs op weg is om het record uit 2008 van 147 dollar voor een vat ruwe olie te verbeteren.

Jim Bianco, president van Bianco Research, denkt dat de problemen op de oliemarkt van tijdelijke aard zal zijn. De komende weken kunnen inderdaad erg belangrijk worden voor olieprijs.

Die kan in eerste instantie nog fors oplopen, maar vervolgens zal de situatie op de markt weer terugkeren naar de normale omstandigheden.

Bianco houdt uiteraard een slag om de arm wat betreft een verdere uitbreiding van de problemen in het Midden-Oosten.

Saoedi-Arabië is weliswaar bereid om maar olie op de markt te brengen, maar de vraag is of dat extra aanbod zal gaan volstaan. Sommige analisten verwachten dat de olieprijs op weg is om het record uit 2008 van 147 dollar voor een vat ruwe olie te verbeteren. Jim Bianco, president van Bianco Research, denkt dat de problemen op de oliemarkt van tijdelijke aard zal zijn. De komende weken kunnen inderdaad erg belangrijk worden voor olieprijs. Die kan in eerste instantie nog fors oplopen, maar vervolgens zal de situatie op de markt weer terugkeren naar de normale omstandigheden. Bianco houdt uiteraard een slag om de arm wat betreft een verdere uitbreiding van de problemen in het Midden-Oosten.