Daarmee is het verwachte tekort op de Griekse begroting ruim vier keer zo groot dan het plafond van een deficiet van 3% van het BBP dat door Europa als maatstaf wordt gehanteerd.

Volgens Bloomberg is de Griekse economie in 2009 met 2% gekrompen, waar eerst maar op een daling met 1,20% was gerekend. Griekenland heeft gezworen het tekort op de begroting terug te dringen tot 8,70%.

Petros Christodoulou, directeur-generaal van het Grieks Public Debt Management Agency wil een roadshow organiseren om Griekse staatsobligaties in de Verenigde Staten te promoten.

De twee komende maanden worden erg belangrijk voor Griekenland, dat verschillende emissies heeft gepland. De financiële noden van Griekenland zijn erg groot in de komende twee jaar en het land zal nu eerst moeten bewijzen dat het succesvol beroep kan doen op de kapitaalmarkten.

Daarmee is het verwachte tekort op de Griekse begroting ruim vier keer zo groot dan het plafond van een deficiet van 3% van het BBP dat door Europa als maatstaf wordt gehanteerd. Volgens Bloomberg is de Griekse economie in 2009 met 2% gekrompen, waar eerst maar op een daling met 1,20% was gerekend. Griekenland heeft gezworen het tekort op de begroting terug te dringen tot 8,70%. Petros Christodoulou, directeur-generaal van het Grieks Public Debt Management Agency wil een roadshow organiseren om Griekse staatsobligaties in de Verenigde Staten te promoten. De twee komende maanden worden erg belangrijk voor Griekenland, dat verschillende emissies heeft gepland. De financiële noden van Griekenland zijn erg groot in de komende twee jaar en het land zal nu eerst moeten bewijzen dat het succesvol beroep kan doen op de kapitaalmarkten.