We staan voor een periode van grote volatiliteit en in die omgeving staan Duitse, Canadese en Amerikaanse staatsobligaties voor veilige vluchthavens, terwijl de staatsobligaties van andere landen beter worden gemeden.

Nouriel Roubini geeft de voorkeur aan Duitsland, Canada en de Verenigde Staten omdat deze landen nog niet blootgesteld staan aan een begrotingscrisis. Ook economisch ziet het plaatje er niet zo goed uit.

De professor verwacht dat de wereldeconomie in de tweede helft van het jaar gaat vertragen als gevolg van het effect van de besparingsmaatregelen. Vooral in Europa zal die vertraging merkbaar zijn.

Roubini rekent nog voor een groei met 1,50% tegen het einde van dit jaar, wat ongeveer de helft van het potentieel in normale omstandigheden mag worden genoemd. Wel zou de wereldeconomie een double-dip recessie kunnen vermijden. Anderzijds gaan de kredietspreads verbreden.

We staan voor een periode van grote volatiliteit en in die omgeving staan Duitse, Canadese en Amerikaanse staatsobligaties voor veilige vluchthavens, terwijl de staatsobligaties van andere landen beter worden gemeden. Nouriel Roubini geeft de voorkeur aan Duitsland, Canada en de Verenigde Staten omdat deze landen nog niet blootgesteld staan aan een begrotingscrisis. Ook economisch ziet het plaatje er niet zo goed uit. De professor verwacht dat de wereldeconomie in de tweede helft van het jaar gaat vertragen als gevolg van het effect van de besparingsmaatregelen. Vooral in Europa zal die vertraging merkbaar zijn. Roubini rekent nog voor een groei met 1,50% tegen het einde van dit jaar, wat ongeveer de helft van het potentieel in normale omstandigheden mag worden genoemd. Wel zou de wereldeconomie een double-dip recessie kunnen vermijden. Anderzijds gaan de kredietspreads verbreden.