Volgende week staan er nog een aantal belangrijke indicatoren op de agenda, maar natuurlijk is er ook de FED-meeting op dinsdag 10 augustus. Mogelijk gaat de Amerikaanse centrale bank haar monetaire politiek versoepelen.

Peter Cardillo, chief economist bij Avalon Partners in New York, is van mening dat het lot van de dollar ook het lot van de beurskoersen gaat bepalen. Een herstel van de dollarkoers richting piek van vier maanden geleden kan het risico-aversie op de beurzen doen toenemen.

Volgens sommige analisten is de come-back van de euro niet meer dan een normalisering na de begrotingscrisis die de financiële markten enkele maanden geleden op stelten zette.

Cardillo is het daar echter niet mee eens. Hij is van mening dat de Europese economie niet in een recessie zal duiken en zich een weg door de crisis zal banen.

Dennis Gartman, auteur van The Gartman Letter, twijfelt echter aan de euro. De belangrijkste trend is dat de dollar sterk zal blijven tegenover de euro. Hij blijft er van overtuigd dat beide munten binnen afzienbare tijd pariteit zullen bereiken.

Volgende week staan er nog een aantal belangrijke indicatoren op de agenda, maar natuurlijk is er ook de FED-meeting op dinsdag 10 augustus. Mogelijk gaat de Amerikaanse centrale bank haar monetaire politiek versoepelen. Peter Cardillo, chief economist bij Avalon Partners in New York, is van mening dat het lot van de dollar ook het lot van de beurskoersen gaat bepalen. Een herstel van de dollarkoers richting piek van vier maanden geleden kan het risico-aversie op de beurzen doen toenemen. Volgens sommige analisten is de come-back van de euro niet meer dan een normalisering na de begrotingscrisis die de financiële markten enkele maanden geleden op stelten zette. Cardillo is het daar echter niet mee eens. Hij is van mening dat de Europese economie niet in een recessie zal duiken en zich een weg door de crisis zal banen. Dennis Gartman, auteur van The Gartman Letter, twijfelt echter aan de euro. De belangrijkste trend is dat de dollar sterk zal blijven tegenover de euro. Hij blijft er van overtuigd dat beide munten binnen afzienbare tijd pariteit zullen bereiken.