De FED heeft alle zeepbellen die uiteengespat waren opnieuw opgeblazen. Die zeepbellen hebben nog grotere afmetingen aangenomen dan voor 2008. De fundamentals onder het financieel systeem zijn bovendien veel zwakker dan enkele jaren geleden het geval was.

De crisis zal losbarsten wanneer de FED stopt met quantative easing. De rentevoeten zullen dan door het plafond vliegen, met als gevolg dat de overheden enorme bedragen een rentevoeten moeten betalen. In het geval van de VS zal het Witte Huis onmogelijk in staat zijn om jaarlijks 1000 miljard dollar aan rente te betalen.

De FED heeft alle zeepbellen die uiteengespat waren opnieuw opgeblazen. Die zeepbellen hebben nog grotere afmetingen aangenomen dan voor 2008. De fundamentals onder het financieel systeem zijn bovendien veel zwakker dan enkele jaren geleden het geval was. De crisis zal losbarsten wanneer de FED stopt met quantative easing. De rentevoeten zullen dan door het plafond vliegen, met als gevolg dat de overheden enorme bedragen een rentevoeten moeten betalen. In het geval van de VS zal het Witte Huis onmogelijk in staat zijn om jaarlijks 1000 miljard dollar aan rente te betalen.