Volgens de krant Thoi Bao Kinh Te Vietnam kan de Vietnamese koffieproductie op jaarbasis 15% lager uitkomen. De krant baseert zich daarvoor op cijfers die door de overheid gepubliceerd werden.

Keith Flury, analist bij Rabobank International in Londen, stelt vast dat de Vietnamese koffie-export lager gaat uitkomen in vergelijking met twaalf maanden geleden.

Gisteren werd voor Robusta voor levering in maart 128 dollar per ton betaald, of een stijging met 6,30% ten opzichte van de prijs van woensdag. Flury verwacht dat de koffieprijs nog verder kan stijgen.

Volgens de krant Thoi Bao Kinh Te Vietnam kan de Vietnamese koffieproductie op jaarbasis 15% lager uitkomen. De krant baseert zich daarvoor op cijfers die door de overheid gepubliceerd werden. Keith Flury, analist bij Rabobank International in Londen, stelt vast dat de Vietnamese koffie-export lager gaat uitkomen in vergelijking met twaalf maanden geleden. Gisteren werd voor Robusta voor levering in maart 128 dollar per ton betaald, of een stijging met 6,30% ten opzichte van de prijs van woensdag. Flury verwacht dat de koffieprijs nog verder kan stijgen.